Team landbouwhuisdieren

Ik ben op 22 april 1968 in Amersfoort geboren. Al op zesjarige leeftijd werd ik door mijn ouders, tijdens vakanties, bij een bevriende veearts in de auto gezet. Na die vroege kennismaking met het vak van dierenarts ben ik vastbesloten geraakt om ook veearts te worden. Ik ben in 1996 afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. 

Als clusterhoofd rundvee ben ik verantwoordelijk voor de rundveezaken binnen Dier-N-artsen. Het is voor mij een uitdaging om in deze tijd waarin de veehouderij en diergeneeskunde volop in beweging zijn, onze klanten en hun dieren zo goed mogelijk te begeleiden in de belangrijke diergezondheid.

In het buitengebied van Sprang-Capelle woon ik met Suus en onze zoon Hugo. Onze veehouderij beperkt zich tot een hond, drie katten en een hok krielkippen. Mijn hobbies zijn koken (inclusief het bijbehorende nuttigen) en ik probeer al jaren een "handicap" te halen....met het golf-spel.

Jaren geleden heb ik de praktijk van mijn vader overgenomen. Deze praktijk fuseerde later met Dierenkliniek De Langstraat en sinds 2007 ben ik alleen nog werkzaam als veearts bij Dier-N-artsen. Mijn interesses gaan uit naar  zowel de rundvee-, pluimvee- als varkenssector.

Ik ben opgegroeid op een gemengd bedrijf in Benschop. Een dorp gelegen in het groene hart. Mijn eigen veestapel is begonnen op 6-jarige leeftijd met konijnen en is uitgegroeid naar een koppel "Boeren Texelaars" en 2 katten.

In 1992 ben ik afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Ik ben als allround dierenarts begonnen bij Tussen Mark en Amer in Made. In de loop der jaren heb ik mij steeds meer toegelegd op koeien, varkens, geiten en schapen. Naast het behandelen van zieke dieren, het verrichten van verlossingen en operaties, vind ik het ook erg uitdagend om onze veehouders van adviezen te voorzien waarmee de diergezondheid en hiermee hun werkplezier op een nog hoger niveau komen te staan.

In mijn vrije tijd ben ik ook nog klusser (help mijn vrouw is klusser!!). Het stalgedeelte van de boerderij waar ik getogen ben, wordt in eigen beheer omgebouwd tot woonhuis. En als laatste maar natuurlijk als allerbelangrijkste woon ik samen met Herman en ben ik trotse moeder van onze dochter Marre.

Per 1 maart 2018 ben ik deel uit gaan maken van het team van Dier-N-artsen.

De liefde voor dieren is begonnen bij mijn opa en oma op hun boerderij in Haarsteeg. Hen heb ik dan ook op vroege leeftijd al verzekerd dat ik dierenarts ging worden, en zo geschiedde! Nu het eenmaal zo ver houd ik me dagelijks bezig, naast het behandelen van zieke dieren, met het (samen met de veehouders) te verdiepen in bedrijfsbegeleiding om zo o.a. de diergezondheid te optimaliseren. 

Samen met mijn vriend woon ik in Drunen. Ons huis ondergaat op dit moment een flinke verbouwing. In onze vrije tijd zijn we dus vaak bezig met klussen. Daarnaast sport ik en rijd ik graag paard.

Mijn naam is Lisa Smeets. Ik kom uit het gezellige Brabantse dorpje Berlicum.

Vanaf 1 maart 2018 ben ik werkzaam als herkauwerdierenarts bij Dier-N-artsen in Oosteind.
Van kleins af aan was ik al te vinden tussen de dieren. Toen ik kon kiezen wat ik wilde worden wist ik het meteen; dierenarts! Zo gezegd, zo gedaan en ik verhuisde van Brabant naar Utrecht om te gaan studeren. Tijdens de studie ben ik een half jaar naar Nieuw-Zeeland geweest en heb ik daar werkervaring opgedaan bij twee grote melkveebedrijven (+900 koeien).
In mijn vrije tijd heb ik zoveel mogelijk mee met dierenartsen om de kneepjes van het vak te leren.
Mijn interesses liggen naast het behandelen van zieke koeien ook in de bedrijfsbegeleiding. Samen het beste resultaat behalen met gezonde dieren als uitgangspunt, dát is mijn doel.

Naast werken houd ik ervan om te reizen. Eind 2017 heb ik samen met mijn vriend een mooie reis door Zuid-Amerika gemaakt. Verder vind ik het leuk om een drankje te drinken met vrienden of om lekker te sporten.